Σπύρος Σιαμπλής

Άρεσε για ένα ημίχρονο αλλά θα πρέπει να τελειώσει την πρόκριση στη Βουλγαρία ο Παναθηναϊκός!

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει για τα αρκετά καλά στοιχεία που είχε ο Παναθηναϊκός για ένα ημίχρονο κόντρα στην Μπότεβ Πλόβντιβ και πρέπει να έχει σε… όλη τη διάρκεια της ρεβάνς για να περάσει στον 3ο γύρο.

Πήγε για μαλλί και λίγο έλειψε να… βγει κουρεμένος ο Παναθηναϊκός, απέναντι στην Μπότεβ Πλόβντιβ, όπως μαρτυράει το τελικό 2-1 και, κυρίως, η εικόνα του πρώτου μεταξύ τους αγώνα για τον β’ προκριματικό γύρο του Europa League...

Βλέπετε, το «τριφύλλι» όχι μόνο δεν πήρε σκορ ασφαλείας όπως θα ήθελε απέναντι στους Βούλγαρους, αλλά λίγο έλειψε να πάθει και... κάζο στο τέλος, χάνοντας τη νίκη σε ένα «δικό του» παιχνίδι!

Δεν θα του έφταιγε κανείς, βέβαια, αν συνέβαινε αυτό παρά μόνο τα δικά του επιπόλαια λάθη που έκαναν οι Βιλένα και οι Σένκεφελντ-Γεντβάι, άσχετα αν των τελευταίων δεν μετουσιώθηκε και στην ισοφάριση.

Όπως, φυσικά, το… φτωχό 2-1 οφείλεται και στην αστοχία που παρουσίασαν οι ποδοσφαιριστές του Ντιέγκο Αλόνσο, σπαταλώντας πολλές φάσεις για να πετύχουν τουλάχιστον ένα ακόμα τέρμα. Ενώ δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε και την ατυχία στην φάση του Τζούριτσιτς με το δοκάρι, όπου πάντως στη συνέχεια ο Γερεμέγεφ έχασε ένα ακόμα… άχαστο!



Θα ήταν άδικο, ωστόσο, να μείνουμε -μόνο- στην εικόνα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στο τελείωμα της αναμέτρησης του Ολυμπιακού σταδίου, χθες.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι, με βάση την συνολική εμφάνιση των δύο ομάδων, αν μη τι άλλο ήταν αυτός που δικαιούταν και έπρεπε να πάρει περισσότερα πράγματα, κυρίως στο πολύ καλό του πρώτο ημίχρονο.

Διάστημα στο οποίο οι «πράσινοι» πέτυχαν δύο τέρματα, αλλά κυρίως απέδωσαν αρκετά καλό ποδόσφαιρο! Πρέσαραν ψηλά και στοχευμένα την Μπότεφ, έκλεψαν μπάλες και «χτύπησαν» τον αντίπαλό τους και από τα δύο άκρα, κυρίως από δεξιά με τους Βαγιαννίδη-Μαντσίνι, αλλά και από αριστερά, χάρη στον οίστρο του Τζούριτσιτς, που ήταν και οι τρεις κορυφαίοι συν τον Μπακασέτα.

Προσπάθησαν και κατάφεραν σε πολλές περιπτώσεις, δε, να παίξουν το άμεσο ποδόσφαιρο που επιθυμεί ο προπονητής τους, αλλά δεν βρήκαν ποτέ το τρίτο γκολ που θα απλοποιούσε τα πράγματα.

Φυσικά, προέκυψαν και ζητήματα αμυντικά, κυρίως στην φάση μετάβασης, όμως, ακόμα και έτσι, μέχρι να γίνει το 2-1, ο Παναθηναϊκός δεν φαινόταν ότι θα κινδύνευε, ενώ θα έπρεπε να εχει και αριθμητικό πλεονέκτημα, με την αποβολή του Ετό.

Ακολούθησαν τα λάθη που προαναφέραμε, η φυσιολογική κούραση ελέω εποχής, αλλά και το γεγονός ότι η ομάδα δεν είναι ακόμα στο επίπεδο που θέλει και απαιτείται. Την ώρα που η Μπότεβ εδινε το τέταρτο επισημο ματς της.

Προσθέστε σε όλα αυτά την πίεση που μεγάλωνε όσο περνούσε η ώρα και έμενε το εύθραυστο σκορ, θυμηθείτε τι πήγαν να πάθουν τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η ΑΕΚ, σε ανάλογες περιπτώσεις τηρουμένων των αναλογιών, και θα σχηματίσετε ακόμα καλύτερη εικόνα γιατί πήγε όπως πήγε η… φάση.




Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο. Με το έστω και ισχνό προβάδισμά του, αυτό που πρέπει να κάνει πλέον είναι να ολοκληρώσει την δουλειά στη ρεβάνς της 1ης Αυγούστου στο «Κρίστο Μπότεφ».

Εκεί όπου θα πρέπει να είναι πιο ψύχραιμος, να διορθώσει τα λάθη του, να δείξει μεγαλύτερη διάρκεια και, σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη ποιότητα που διαθέτει σαν σύνολο, αλλά και με την ενδεχόμενη παρουσία κάποιων εκ των μεταγραφών του στον αγωνιστικό χώρο, να φύγει με το «εισιτήριο» για τον γ’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x